x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Elon Musk i-a cerut scuze unui angajat, după o dispută online

Elon Musk i-a cerut scuze unui angajat, după o dispută online

de Redacția Jurnalul    |    08 Mar 2023   •   22:15
 Elon Musk i-a cerut scuze unui angajat, după o dispută online
Sursa foto: Hepta

Directorul executiv al Twitter, Elon Musk, a prezentat scuze pentru un schimb de replici pe care l-a avut pe platformă cu un angajat, potrivit BBC.

Discuția a început după ce angajatul Halli Thorleifsson i-a trimis un mesaj pe Twitter lui Elon Musk.

„Șeful dvs. de la Resurse Umane nu este în măsură să confirme dacă sunt angajată sau nu", a scris angajatul.

Musk a răspuns întrebând: „Ce muncă ai făcut?"

După o serie de întrebări și răspunsuri, Thorleifsson a anunțat că a primit un e-mail care îi confirma faptul că a fost concediat.

La final, Musk a publicat un mesaj în care l-a descris pe Thorleifsson ca fiind „cel mai rău". Ulterior, postarea a fost ștearsă, iar Musk a revenit cu un mesaj pe platformă pentru a prezenta scuze și a-i oferi lui Thorleifsson postul înapoi.

„Aș dori să îi prezint scuze lui Halli pentru că am înțeles greșit situația sa. Aceasta s-a bazat pe lucruri care mi-au fost spuse și care nu erau adevărate sau, în unele cazuri, erau adevărate, dar nu erau semnificative. Se gândește să rămână la Twitter", a spus Musk.

Luni, Thorleifsson a declarat pentru BBC că nu a putut obține un răspuns din partea departamentului de resurse umane al Twitter cu privire la faptul că a fost sau nu concediat.

„Teoria mea este că au făcut o greșeală și acum caută orice pot găsi pentru a face din asta o concediere motivată, pentru a evita să fie nevoiți să își îndeplinească obligațiile contractuale", a spus el.

Thorleifsson, care și-a vândut agenția de creație Ueno către Twitter în 2021, nu a dorit să spună cât a fost plătit de companie. Cu toate acestea, se speculează că Twitter ar trebui să-i plătească o sumă considerabilă la plecarea sa din firmă.

Thorleifsson suferă de distrofie musculară și a făcut o campanie în Islanda pentru un a îmbunătăți accesul în cazul persoanelor care folosesc scaune cu rotile. Atunci când și-a vândut compania către Twitter, el a organizat în așa fel tranzacția încât să plătească un impozit mare guvernului islandez. Anul trecut, Thorleifsson a fost votat persoana anului în Islanda de mai multe instituții media.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: elon musk scuze angajat