x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dmitri Peskov: Rusia este pregătită pentru o soluţie negociată în propriile condiţii

Dmitri Peskov: Rusia este pregătită pentru o soluţie negociată în propriile condiţii

03 Aug 2022   •   19:55
Dmitri Peskov: Rusia este pregătită pentru o soluţie negociată în propriile condiţii
Sursa foto: Dmitri Peskov/antena3

Rusia vrea să negocieze cu Ucraina dar în propriile condiții, a anunțat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de EFE.

"Rusia este pregătită pentru o soluţie negociată în propriile  condiţii. Aceste condiţii au fost convenite la Istanbul şi de către negociatorii ambelor părţi. După aceea, partea ucraineană a respins consensul şi a abandonat calea negocierilor ", a exlicat acesta, referindu-se la ultimele negocieri, care s-au desfășurat în martie, în Turcia.

El a fost întrebat despre afirmațiile fostului cancelar german Gerard Schroder, apropiat al președintelui Vladimir Putin, a declarat anterioar că Moscova vrea să ajungă la un acord de pace cu Ucraina. 

Rusia au intrat în Ucraina la 24 februarie într-o 'operaţiune militară specială' cerând demilitarizarea și denazificarea țării.

De cealaltă parte, secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare de la Kiev, Oleksii Danilov, a spus că forțele ucrainene vor să recucerească teritoriile ocupate de armata rusă înainte de a merge la negocieri. 

 

×
Subiecte în articol: Dmitri Peskov Rusia ucraina negocieri