x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Documentar Antena 3 - Secretele nucleare ale Iranului

Documentar Antena 3 - Secretele nucleare ale Iranului

07 Oct 2005   •   00:00
Documentar Antena 3 - Secretele nucleare ale Iranului

In aceasta seara, la ora 22:05, Antena 3 difuzeaza un documentar BBC pe un subiect de actualitate extrema: secretele nucleare ale Iranului. Activitatile de cercetare nucleara ale Iranului au ridicat in multe randuri spranceana marilor puteri vestice.

SUA VAD ALTCEVA. In spatele programelor pentru energie nucleara, motivate in permanenta de autoritatile iraniene, America a vazut mereu cu totul altceva: inarmare si amenintare latenta. Timpul trece in cursa Iranului de inarmare nucleara. Eforturile diplomatice de oprire sunt pe cale sa se incheie. Europa crede ca inca mai e timp pentru negocieri. America nu. Vrea sanctiuni impotriva statului islamic. Noul secretar de stat al Statelor Unite, Condoleezza Rice, deja l-a etichetat drept "avanpost al tiraniei". Dar de ce Iranul nu s-ar alatura clubului tarilor nucleare ? Exista o autoritate care decide cine face parte din acest grup? Si de ce calitatea de membru a transformat alte "state rebele" in aliati de valoare?

Documentarul cuprinde si incursiunea reporterilor BBC in Iran, alaturi de inspectorii pentru dezarmare, unde autoritatile afirma ca programul lor nuclear e pentru sustinerea pacii.

×
Subiecte în articol: externe