x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi morți la Seul în urma protestelor după destituirea președintei Park Geun Hye

Doi morți la Seul în urma protestelor după destituirea președintei Park Geun Hye

10 Mar 2017   •   10:25
Doi morți la Seul în urma protestelor după destituirea președintei Park Geun Hye

Două persoane şi-au pierdut viaţa vineri după ce au participat la un miting de protest împotriva deciziei Curţii Constituţionale de a aproba destituirea preşedintei sud-coreene Park Geun Hye, au anunţat media locale, relatează DPA. 

Una dintre victime, un bărbat, în vârstă de 72 de ani, a fost găsit sângerând în zona capului în apropierea Curţii Constituţionale, în centrul capitalei Seul, în jurul orei locale 13:00 (04:00 GMT), potrivit agenţiei de presă Yonhap. 

Nu au fost furnizate informaţii privind decesul celui de-al doilea protestatar. Poliţia investighează aceste incidente, a adăugat Yonhap. 

Cea mai înaltă instanţă judiciară din Coreea de Sud a aprobat vineri destituirea preşedintei Park Geun-Hye, obligată să părăsească scena politică în urma unui răsunător scandal de corupţie, notează AFP. 

Acţiunile lui Park Geun-Hye au adus o gravă atingere spiritului (...) democraţiei şi statului de drept", a declarat preşedintele Curţii Constituţionale, Lee Jung-Mi. "Preşedinta Park Geun-Hye (...) a fost concediată", a anunţat el. 

Decizia unanimă a judecătorilor Curţii, care au validat astfel destituirea, la 9 decembrie, a lui Park Geun-Hye de către Adunarea naţională, constituie punctul culminant al acestui scandal politic cu numeroase răsturnări de situaţie. AGERPRES

×