x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump, glume rasiste în timpul unei ceremonii a veteranilor amerindieni

Donald Trump, glume rasiste în timpul unei ceremonii a veteranilor amerindieni

28 Noi 2017   •   09:41
Donald Trump, glume rasiste în timpul unei ceremonii a veteranilor amerindieni

Donald Trump a făcut o glumă rasistă despre nativii americani, luni, în timpul cermoniei onororilor pentru veteranii Navajo din cel de-al Doilea Război Mondial, la Casa Albă, scrie The Guardian.

Într-un discurs îndreptat către veteranii nativi americani, președintele Donald Trump a repetat gluma sa preferată despre senatoarea democrată Elizabeth Warren, un oponent politic la care se referea sub numele de „Pocahontas”.

”Sunteți aici cu mult timp înainte să fie oricare dintre noi”, a spus Trump, vorbind cu veteranii de pe un podium plasat în fața unui portret cu președintele american Andrew Jackson. „Cu toate acestea, avem un reprezentant în Congres despre care se spune că era aici cu mult timp înainte. O numesc Pocahontas.”

Casa Albă a declarat că președintele Donald Trump nu a făcut o insinuare rasistă atunci când a Pocahontas pe Elizabeth Warren, notează Reuters. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat că președintele SUA poartă foarte mult resprect pentru veteranii celui de-al Doilea Război Mondial și că „ceea ce majoritatea oamenilor consideră ofensator este faptul că senatorul Warren minte în legătură cu moștenirea sa, pentru a avansa în carieră”.

×
Subiecte în articol: donald trump amerindieni rasism pocahontas