x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump și-a anunțat oficial candidatura la președinția SUA

Donald Trump și-a anunțat oficial candidatura la președinția SUA

28 Aug 2020   •   10:14
Donald Trump și-a anunțat oficial candidatura la președinția SUA

Preşedintele american Donald Trump a acceptat oficial nominalizarea din partea Partidului Republican pentru un nou mandat la Casa Albă. Acesta a vorbit despre contracandidatul său democrat, Joe Biden, ca fiind o ameninţare pentru 'măreţia Americii', iar victoria acestuia în alegeri va accentua conflictele rasiale și pandemia de coronavirus, transmite AFP.

El și-a ținut discursul în fața Casei Albe, în pofida criticilor că folosește rezidența prezidențială pentru campania electorală. 

'Aceste alegeri vor decide dacă îi protejăm pe americanii care respectă legea sau dacă le dăm frâu liber agitatorilor anarhici violenţi şi infractorilor care ne ameninţă cetăţenii. Nimeni nu va fi în siguranţă în America lui Biden. Dacă i se va da ocazia, el va fi distrugătorul măreţiei Americi', a spus Trump, într-un discurs care a durat circa 70 de minute.

Trump a atacat politicile Partidului Democrat pe teme precum imigraţia, regimul armelor, ordine publică, avort, energie.

El a acuzat iarăși China că a provocat pandemia de COVID-19 și a promis taxe pentru companiile care și-au mutat activitățile în străinătate, creând locuri de muncă în afara SUA.

'Vom învinge virusul şi pandemia şi vom ieşi mai puternici ca oricând', a mai afirmat șeful de la Casa Albă.

Acesta a mai anunțată că un vaccin ar putea fi gata înainte de sfârşitul acestui an.

Au mai vorbit și membri ai familiei sale. Fiica sa, Ivanka, l-a descris ca un tată și bunic iubitor, pe care îl interesează de lucrătorii americani și se va opune elitei de la Washinghton. 

×
Subiecte în articol: donald trump sua campanie electorala