x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dorel din US Navy: Submarin nuclear american distrus de un VOPSITOR care se grăbea să ajungă acasă

Dorel din US Navy: Submarin nuclear american distrus de un VOPSITOR care se grăbea să ajungă acasă

de Cristian Ionescu    |    24 Iul 2012   •   15:51
Dorel din US Navy: Submarin nuclear american distrus de un VOPSITOR care se grăbea să ajungă acasă

Un angajat care lucra ca sablator si vopsitor la bordul unui submarin andocat in Santierul Naval Maine, SUA, a fost acuzat de incendierea consecutiva a navei, barbatul provocand pagube de 400 de milioane de dolari. Primul incendiu a avut loc in luna mai, iar cel de-al doilea in iunie.

In plangerea depusa azi la un tribunal federal din Maine, Serviciul Naval de Investigatii Criminale (NCIS) spune ca barbatul de 24 de ani, Casey James Fury, este acuzat incendiere multipla a submarinului nuclear USS Miami. Nava se afla in doc pentru revizie, potrivit documentelor judiciare, iar Fury fusese desemnat sa faca decaparea (proces in care se folosesc solutii chimice speciale n.r.) vopselelor in sala torpilelor. La un moment dat, a izbucnit un incendiu violent in zona unde lucra Fury, fiind nevoie de mai mult de 12 de ore pentru a-l stinge. Al doilea incendiu a fost raportat pe 16 iunie, tot pe USS Miami.

Fury a negat initial implicarea in cele doua incendii, dar, in cele din urma a recunoscut provocarea incendiului care a facut pagube in valoare de 400 de milioane de dolari, in timp ce dadea un test cu detectorul de minciuni, examinatorul avertizandu-l ca aparatul arata ca nu spune adevarul.

Fury i-a spus agentului NCIS, Timothy Bailey, ca anxietatea lui o luase razna, barbatul luand patru tipuri de medicamente pentru afectiuni psihice diferite, asa ca a dat foc la niste zdrente, fiindca focul il calmeaza. Cel de-al doilea incendiu a avut acelasi scenariu, motivatia fiind ca se certase cu fosta lui iubita si se grabea sa ajunga acasa. Fury a spus ca stie ca a gresit si ii pare rau ca nu si-a luat medicamentele la timp.

Fury lua trei tipuri de medicamente pentru anxietate, depresie si somn, ia al patrulea pentru alergii. In cazul in care barbatul va fi condamnat, se confrunta cu pedeapsa de inchisoare pe viata si o amenda de pana la 250.000 dolari.

Sursa: Stars and Stripes

×