x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe DOSARUL NEMŢOV: De ce poliţia a ajuns abia DUPĂ 11 MINUTE LA LOCUL CRIMEI?

DOSARUL NEMŢOV: De ce poliţia a ajuns abia DUPĂ 11 MINUTE LA LOCUL CRIMEI?

de Dan Constantin    |    08 Mar 2015   •   11:55
DOSARUL NEMŢOV: De ce poliţia a ajuns abia DUPĂ 11 MINUTE LA LOCUL CRIMEI?

O intrebare apasatoare lanseaza investigatia de presa Reuters preluata de Moskow Times in 7 martie: unde se afla politia in momentul uciderii lui Boris Nemtov?

Primul echipaj de politie a ajuns la locul crimei dupa 11 minute. Acest interval de timp este suspect de mare si naste suspiciunile apropiatilor lui Nemtov care induc ideea unei complicitati a unor structuri de putere in derularea evenimetelor cu deznodamant tragic.

Zona din apropierea Kremlinului in care a avut loc atacul armat  este sub stricta supraveghere video, dar si acoperita de echipaje ale politiei si agenti de securitate.

Prietenii lui Nemtov, activisti ai Opozitiei, relateaza ca ei au fost supravegheati continuu in alte imprejurari si jurnalistii de la Reuters retin ca in preajma unor manifestatii opozantii sunt monitorizati atent. Exista in acest sens cu siguranta inregistrarile telefonice ale victimei, dar si rapoarte privind miscarile lui.
 
Nemtov urma sa participe la o manifestatie ampla de protest impotriva politicii lui Putin asa incat, potrivit metodelor serviciilor de securitate el se afla sub supraveghere. In aceste conditii este  de neinteles de ce locul crimei a  ramas liber pentru actiunea atacatorilor si a trecut un timp suspect de mare - 11 minute - pana la sositea politiei, conchid cei de la Reuters.

×
Subiecte în articol: boris nemtov