x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dronă amenințătoare, deasupra unei uzine de gaz din Norvegia

Dronă amenințătoare, deasupra unei uzine de gaz din Norvegia

14 Oct 2022   •   11:06
Dronă amenințătoare, deasupra unei uzine de gaz din Norvegia

Poliția norvegiană investighează rapoartele referitoare la o dronă care a fost observată zburând deasupra uzinei de prelucrare a gazelor Kaarstoe din sud-vestul țării, într-o posibilă încălcare a protocoalelor de securitate, relatează ziarul Stavanger Aftenblad. Poliția locală nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii, noteaază Sky News.

Garda militară norvegiană a fost plasată la Kaarstoe și la alte instalații importante de export de energie, de când autoritățile au sporit securitatea la instalațiile de petrol și gaze ale țării după scurgerile din conductele Nord Stream din 26 septembrie.

Scurgerile raportate pe conductele care merg din Rusia în Germania au fost suspectate pe scară largă ca fiind rezultatul unui sabotaj.

Rusia a declarat că acuzațiile UE că este responsabilă pentru sabotaj sunt "previzibile" și "stupide".

Chiar înainte de incidentele de la Nord Stream, Autoritatea pentru Siguranța Petrolului (PSA) din Norvegia avertizase companiile energetice să fie vigilente în privința dronelor neidentificate.

Poliția a răspuns joi la o amenințare făcută prin telefon împotriva uzinei de gaz Nyhamna, care, alături de Kaarstoe și alte câteva situri norvegiene, se numără printre cele mai mari instalații de export de energie din Europa.

Norvegia este în prezent cel mai mare furnizor de gaze din Europa, după o reducere drastică a livrărilor din Rusia.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: drona norvegia