x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Drone ucrainene au incendiat un depozit de petrol în regiunea Rostov din Rusia

Drone ucrainene au incendiat un depozit de petrol în regiunea Rostov din Rusia

de Redacția Jurnalul    |    28 Aug 2024   •   10:45
Drone ucrainene au incendiat un depozit de petrol în regiunea Rostov din Rusia
Sursa foto: Hepta

Drone ucrainene au incendiat rezervoare de petrol la un depozit din regiunea rusă Rostov, au raportat miercuri canalele rusești Telegram, conform Reuters.

Unitățile de apărare aeriană ale Rusiei au distrus patru drone deasupra regiunii Rostov în cursul nopții, au declarat Ministerul rus al Apărării și guvernatorul regiunii Rostov, Vasili Golubev, pe aplicația de mesagerie Telegram, dar nu au făcut nicio mențiune cu privire la un atac asupra unui depozit de petrol.

Canalul Telegram Baza, care este apropiat de serviciile de securitate ale Rusiei, a declarat că trei cisterne ardeau la un depozit de petrol din districtul Kamensky din regiunea Rostov, după ce două drone au căzut asupra zonei.

Videoclipurile postate pe rețelele de socializare rusești arătau ceea ce păreau a fi tancuri mari în flăcări noaptea. Reuters a fost în măsură să identifice locația unuia dintre videoclipuri ca fiind în districtul Kamensky din Rostov.

Ucraina nu a făcut niciun comentariu.

Un depozit de combustibil din districtul Kamensky a fost, de asemenea, atacat la începutul lunii august.

Atacul are loc în timp ce tancurile erau încă în flăcări la un alt depozit de petrol din Rostov, în districtul Proletarsk, la aproximativ 10 zile după un atac ucrainean, relatează canalele rusești Telegram.

Separat, Alexander Gusev, guvernatorul regiunii Voronej, care se învecinează cu Ucraina, a declarat că resturile de la o dronă lansată de Ucraina deasupra regiunii au provocat un incendiu „în apropierea obiectelor explozive”. Gusev a adăugat că nu a avut loc nicio detonare.

Focul a fost stins, a declarat Gusev pe Telegram, iar locuitorii din două așezări care au fost evacuați din casele lor se întorc.

Ministerul rus al Apărării a declarat că opt drone de atac au fost distruse deasupra regiunii Voronej, dar nu a oferit alte detalii.

Adesea, oficialii ruși nu dezvăluie întreaga amploare a pagubelor provocate de atacurile ucrainene.

Ambele părți neagă că ar fi vizat civili în războiul vechi de 30 de luni pe care Rusia l-a lansat cu o invazie la scară largă asupra vecinului său mai mic. Kievul afirmă că atacurile sale aeriene vizează distrugerea infrastructurii energetice, de transport și militare, care este esențială pentru efortul general de război al Moscovei.
 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: drone ucraina Rusia incendiere rostov