x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Duel la Torino, pentru amorul unei frumoase românce

Duel la Torino, pentru amorul unei frumoase românce

de Carmen Plesa    |    25 Iun 2010   •   00:00

Un italian de 59 de ani, managerul unei bănci din Torino, s-a dus, miercuri, înarmat, să se răzbune pe rivalul cu 30 de ani mai tânăr, care îi "furase" dragostea "unei frumoase doamne românce", scriu jurnaliştii de la La Repubblica. "Duelul" s-a petrecut la Torino, în interiorul unui garaj din Via Don Bosco, unde era angajat tânărul iubit. Giancarlo R.
s-a prezentat înarmat cu un pistol, pentru a-l face să plătească pe rival. Doar bunele reflexe şi intervenţia rapidă a carabinierilor l-au salvat pe mai proaspătul iubit al româncei de la dezastru. "Pentru femeia asta am cheltuit 400.000 de euro, acum să mi-i restitui tu", a strigat bancherul către rivalul mai puţin fericit financiar, scoţând pistolul.

Tânărul a avut reflexul de a-l împinge pe bancher pe o masă şi apoi să-l închidă în una din camerele garajului. De acolo, bancherul a tras cu arma către capul rivalului. Zgomotul provocat de împuşcătură a fost auzit de o patrulă de carabinieri, care a intrat în garaj şi a reuşit să-l calmeze pe bancher şi să-l facă să le predea pistolul. Giancarlo R. a rămas, însă, şi fără dragostea româncei, şi fără libertate, pentru că a fost arestat pentru tentativă de omor şi deţinere ilegală a unei arme.

Potrivit celor declarate carabinierilor, bărbatul a cumpărat pistolul, un revolver 38 Special, cu câteva ore înainte de a merge la garaj, dintr-o zonă rău famată a oraşului Torino. În încărcătorul pistolului mai existau trei gloanţe, iar în maşina "încornoratului" au mai fost găsite alte 18 proiectile. Că româncele i-au pus pe jar pe italieni o demonstrează însă şi datele de stare civilă din această ţară. Astfel, în ultimii ani, numărul de căsătorii mixte din "Cizmă" a ajuns la 10% din totalul înregistrat. Majoritatea uniunilor sunt între bărbaţi italieni şi femei cu cetăţenie română. Nu la fel de mare succes îl au însă bărbaţii români la italience. Până la intrarea României în UE căsătoriile mixte din "Cizmă" abia treceau de 3% din total.

×
Subiecte în articol: externe