x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Economia Germaniei va înregistra cel mai mare declin economic din 1950

Economia Germaniei va înregistra cel mai mare declin economic din 1950

24 Apr 2020   •   16:19
Economia Germaniei va înregistra cel mai mare declin economic din 1950

Economia germană va înregistra un declin economic de până la 7% în acest an, din cauza pandemiei de coronavirus. Este cea mai severă criză din 1950, transmite Reuters.
Redresarea economiei va avea loc în 2021, când PIB-ul ar putea urca cu peste 5%.

După impunerea măsurilor de izolare la mijlocul lunii martie, Germania a început să ridice parţial restricţiile, la începutul acestei săptămâni, printre care redeschiderea magazinelor sub 800 de metri pătraţi. 

Guvernul de la Berlin a anunţat că-şi va asuma noi împrumuturi, pentru prima dată din 2013, ca parte a unui pachet de măsuri fără precedent, în valoare totală de 750 de miliarde de euro.

Şi Banca Centrală a Germaniei (Bundesbank) a avertizat că economia este într-o recesiune severă şi este puţin probabil că redresarea va fi rapidă.
"Cele mai multe dintre restricții vor rămâne probabil în vigoare până când va fi disponibilă o soluţie medicală, cum ar fi un vaccin. Din acest motiv, o redresare rapidă şi solidă pare în prezent puţin probabilă", se arată în raportul lunar al Bundesbank.

Creşterea economică în primul trimestru din 2020 este deja afectată, iar situaţia în trimestrul doi va fi și mai rea, pe fondul declinului sever în industria auto şi în consumul gospodăriilor, a apreciat Banca Centrală a Germaniei.

 

×
Subiecte în articol: germania delin economic