x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Economia Rusiei își revine. Decizie ȘOC a Băncii Centrale

Economia Rusiei își revine. Decizie ȘOC a Băncii Centrale

08 Apr 2022   •   14:04
Economia Rusiei își revine. Decizie ȘOC a Băncii Centrale
Sursa foto: Hepta

Banca Centrală a Rusiei reduce dobânda cheie la 17% din 11 aprilie 2022, după ce a majorat-o la 20% după sancțiunile economice impuse de statele occidentale, scrie AFP.

"Riscurile la adresa stabilităţii financiare sunt în continuare prezente, dar au încetat să crească, pentru moment datorită în special restricţiilor impuse asupra mişcărilor de capital", a transmis instituția, care a luat măsuri rapide și ferme pentru limitarea efectelor negative ale sancțiunilor.

De asemenea, Banca Centrală a anunțat că este posibil să decidă noi reduceri ale dobânzii de politică monetară în următoarele luni. 

Rubla a scăzut dramatic cu 30% față de dolar după invazia în Ucraina și sancțiunile economice decise de statele vestice, dar și-a revenit ulterior la nivelul anterior războiului ca urmare a măsurilor autorităților financiare de la Moscova. Măsurile luate au vizat suspendarea, timp de circa trei săptămâni a bursei, Fondul suveran al Rusiei a cumpărat active pentru a păstra valoarea companiilor listate interdicția transferului de valută în străinătate, limitarea retragerilor de numerar în valută la 10.000 de dolari, plata în ruble pentru exporturile de energie, etc. 

 

×
Subiecte în articol: Rusia banca centrala a rusiei