x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe El Mayo, regele mexican al drogurilor, cofondator al celebrului Cartel Sinaloa, partenerul lui El Chapo, a fost arestat în Texas

El Mayo, regele mexican al drogurilor, cofondator al celebrului Cartel Sinaloa, partenerul lui El Chapo, a fost arestat în Texas

de Redacția Jurnalul    |    26 Iul 2024   •   08:07
El Mayo, regele mexican al drogurilor, cofondator al celebrului Cartel Sinaloa, partenerul lui El Chapo, a fost arestat în Texas
Sursa foto: Perfil

Regele mexican al drogurilor Ismael „El Mayo” Zambada și fiul fostului său partener, Joaquin „El Chapo” Guzman, au fost arestați joi în El Paso, Texas, transmite Reuters.

Zambada este unul dintre cei mai importanți traficanți din istoria Mexicului și a cofondat Cartelul Sinaloa împreună cu El Chapo, care a fost extrădat în Statele Unite în 2017 și ispășește o pedeapsă pe viață într-o închisoare de maximă securitate.

Atât Zambada, cât și Joaquin Guzman Lopez, fiul lui El Chapo, fac obiectul unor acuzații multiple în SUA pentru că au introdus cantități uriașe de droguri pe străzile americane.

Zambada, despre care se crede că are 70 de ani, și Guzman Lopez, care are 30 de ani, au fost reținuți după ce au aterizat cu un avion privat în zona El Paso, au declarat pentru Reuters doi oficiali americani.

Guzman Lopez este unul dintre cei patru fii ai lui El Chapo - cunoscut sub numele de Los Chapitos - care au moștenit facțiunea tatălui lor din Cartelul Sinaloa. Fratele său, Ovidio Guzman, a fost arestat anul trecut și extrădat în Statele Unite.

În ultimii ani, Cartelul Sinaloa a devenit cea mai mare țintă pentru autoritățile americane, care au acuzat sindicatul criminal de a fi cel mai mare furnizor de fentanil în Statele Unite.

Cartelul Sinaloa face trafic de droguri în peste 50 de țări din întreaga lume și este unul dintre cele mai puternice două grupuri de crimă organizată din Mexic, potrivit autorităților americane.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: El Mayo cartel sinaloa arestat