x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Elise ba e, ba nu e în Rusia

Elise ba e, ba nu e în Rusia

de Sînziana Stancu    |    24 Mar 2009   •   00:00

După ce un minister şi două agenţii de presă ruse au informat că Elise, fetiţa din Franţa, răpită din braţele tatălui ei, se află în Rusia cu mama ei, acelaşi minister îşi nega ieri propriile informaţii.



Departamentul Ministerului de Interne pentru Transport Aerian şi Maritim anunţase luni dimineaţa că Elise, fetiţa de origine franco-germană, răpită vineri la Arles (sud-estul Franţei) de către doi bărbaţi şi o femeie în timp ce se întorcea de la grădiniţă cu tatăl ei, se află în Rusia.

După câteva ore, acelaşi departament dezminţea informaţia, care, între timp, fusese difuzată de două agenţii ruse, Interfax şi Ria Novosti. Copilul, în vârstă de 3 ani şi jumătate, se află la originea unui scandal de custodie.

Tatăl fetiţei, francezul Jean-Michel Andre, cercetător oceanograf, o acuză pe mama micuţei, rusoaica Irina Belenkaia că a pus la cale răpirea pentru a o lua la ea, în Rusia. Belenkaia a mediatizat din plin, în studiourile de televiziune ruse (branşă din care şi ea face parte) disputata custodie.

Deşi este dată în urmărire prin Interpol încă de vineri seara, fetiţa e de negăsit. Biroul Interpol din Rusia, la solicitarea autorităţilor franceze, a avertizat grănicerii şi alte servicii implicate să o localizeze pe fetiţă. Răpirea unui copil de către unul dintre părinţi nu este recunoscută ca atare şi de legea din Rusia.

×
Subiecte în articol: externe