x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandal la Banca Vaticanului: Episcop ARESTAT de Garda Financiară pentru corupţie şi fraudă

Scandal la Banca Vaticanului: Episcop ARESTAT de Garda Financiară pentru corupţie şi fraudă

28 Iun 2013   •   10:27
Scandal la Banca Vaticanului: Episcop ARESTAT de Garda Financiară pentru corupţie şi fraudă

Un episcop, un membru al serviciilor secrete italiene şi un intermediar financiar au fost arestaţi, astăzi, în cadrul unei anchete a justiţiei italiene asupra Institutului operelor religioase al băncii Vaticanului. Potrivit site-ului cotidianului Corriere della Sera, prelatul arestat este monseniorul Nunzio Scarano, episcop de Salerno, în sudul Italiei.

În urmă cu două săptămâni, s-a început anchetarea monseniorului Scarano pentru spălare de bani de către procuratura din Salerno. Joi, prelatul a fost suspendat din funcţia deţinută în cadrul Administraţiei Patromoniului Scaunului Apostolic.

Cei trei bărbaţi au fost arestaţi de unitatea specială a Gărzii Financiare, o forţă specială a poliţiei care face parte din Forţele Armate Italiene. Potrivit Sky TG-24, cei trei sunt suspectaţi de fraudă şi corupţie.

Arestările sunt independente de ancheta mai amplă desfăşurată de procuratura din Roma. Vestea arestărilor vine la două zile după ce Papa Francisc a ordonat unei comisii formate din cinci membri să investigheze activitatea Băncii Vaticanului.

×