x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Erdogan susţine că Israelul "va da socoteală" pentru 'crimele împotriva umanităţii' comise în Gaza

Erdogan susţine că Israelul "va da socoteală" pentru 'crimele împotriva umanităţii' comise în Gaza

de Redacția Jurnalul    |    11 Noi 2023   •   00:00
Erdogan susţine că Israelul "va da socoteală" pentru 'crimele împotriva umanităţii' comise în Gaza
Sursa foto: Hepta

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat vineri că Israelul va trebui "să dea socoteală" pentru "crimele împotriva umanităţii" comise împotriva populaţiei civile în Fâşia Gaza, unde peste 11.000 de persoane au fost ucise în represaliile militare israeliene ce au urmat incursiunii grupării islamiste Hamas în Israel din 7 octombrie, conform ultimului bilanţ al victimelor comunicat de această grupare, consemnează agenţia EFE.

"Vor trebui să dea socoteală pentru distrugerea a zeci de mii de vieţi. Desigur, vor trebui să dea socoteală şi pentru opresiune. Iar aceia care sunt părtaşi la această crimă vor da socoteală în faţa istoriei, mai întâi în faţa umanităţii şi apoi în faţa propriei lor conştiinţe", a spus Erdogan într-un discurs transmis la postul NTV.

"Se trăieşte o catastrofă, o nenorocire, o crimă împotriva umanităţii în faţa lumii întregi", a continuat preşedintele turc, referindu-se la bombardamentele israeliene asupra Fâşiei Gaza.

El a acuzat în plus Israelul că "încearcă să edifice de 75 de ani un stat pe pământurile spoliate poporului palestinian", adăugând că legitimitatea acestui stat "poate fi pusă sub semnul întrebării din cauza propriului său fascism".

×
Subiecte în articol: erdogan Israel crime gaza