x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Estonia mulţumeşte Afganistanului pentru destrămarea URSS!

Estonia mulţumeşte Afganistanului pentru destrămarea URSS!

03 Oct 2009   •   00:00

Comandantul Suprem al Forţelor Armate ale Estoniei, general-colonelul Ants Laaneots, a mulţumit Afganistanului pentru contribuţia pe care a avut-o la destrămarea Uniunii Sovietice. Potrivit Postimees.ee, generalul a făcut această declaraţie în timpul întrevederii pe care o avusese la Kabul cu ministrul afgan al apărării, Abdul Rahim Wardak.



În opinia lui Laaneots, Afganistanul a contribuit la aducerea URSS în stare de colaps, ceea ce, ulterior, a dus la independenţa Estoniei. Această declaraţie a fost adusă la cunoştinţa jurnaliştilor de Laaneots însuşi. 'El /Wardak/ a spus că Estonia ţine minte acest lucru, în timp ce multe dintre statele est-europene prezente aici /în Afganistan/ au uitat acest lucru', a relatat generalul.

Postimees subliniază că ministrul afgan al apărării i-a lăudat pe soldaţii estonieni, prezenţi în Afganistan în cadrul forţelor coaliţiei. Estonia a trimis soldaţi în Afganistan în anul 2003. La ora actuală, pe teritoriul afgan sunt prezenţi aproximativ 290 de soldaţi estonieni.

×
Subiecte în articol: externe