x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Eurodeputaţi jefuiţi la Bruxelles sub ochii poliţiştilor

Eurodeputaţi jefuiţi la Bruxelles sub ochii poliţiştilor

de Sînziana Stancu    |    08 Oct 2009   •   00:00

Autorităţile din Bruxelles au fost aspru criticate în Parlamentul European pentru că poliţia oraşului nu a intevenit, deşi a fost sesizată, într-o serie de agresiuni comise împotriva aleşilor europeni.



Eurodeputaţii au fost jefuiţi şi agresaţi în plină stradă, fără ca poliţia, chemată în ajutor, să intervină, informează AFP. "Securitatea nu există în acest oraş", a fost concluzia liderului grupului parlamentar al PPE (Partidul Popular European, conservator), Joseph Daul, după ce a denunţat o agresiune a cărei victimă a fost, marţi, eurodeputata conservatoare germană, Angelika Niebler, pe o stradă din cartierul european. "Niebler a fost agresată şi trântită la pământ. Cineva de la un restaurant i-a venit în ajutor. El a sunat ambulanţa şi poliţia.

Ambulanţa a venit după o jumătate de oră. Poliţia este aşteptată în continuare", a strigat, pur şi simplu, de la tribună, Daul. Liderul care conduce cel mai important grup politic din Parlament a aşteptat finalul unei dezbateri asupra libertăţii presei în Italia pentru a face această intervenţie.

INCIDENTE REPETATE
"Aceasta este cea de-a treia agresiune şi de fiecare dată poliţia nu a dat curs. Cer preşedinţiei Parlamentului o intervenţie foarte dură", a conchis el, în aplauzele eurodeputaţilor. Preşedintele şedinţei, conservatoarea italiană Roberta Angelili, vicepreşedinte al Parlamentului European, a luat act de cerere şi i-a dat dreptate lui Daul. "Acest tip de evenimente este inacceptabil", a afirmat ea. Până acum, nu există nici un fel de date despre agresorii care au comis seria de atacuri, dar există temeri că acestea s-ar putea repeta.

Parlamentul European mai are un centru la Strasbourg, însă s-a cerut abandonarea aceluia din motive financiare, în favoarea celui din Bruxelles, unde se află sediile altor două instituţii europene, Comisia Europeană şi Consiliul de Miniştri, şi în care Parlamentul European ocupă de mai mulţi ani un uriaş complex de clădiri şi un hemiciclu, supranumit "capriciul zeilor".

×
Subiecte în articol: externe