x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Evadare ca-n filme dintr-o închisoare din Quebec. Cum au reușit să fugă doi deținuți

Evadare ca-n filme dintr-o închisoare din Quebec. Cum au reușit să fugă doi deținuți

18 Mar 2013   •   09:34
Evadare ca-n filme dintr-o închisoare din Quebec. Cum au reușit să fugă doi deținuți

Doi deţinuţi au evadat dintr-o închisoare din Quebec cu ajutorul unui elicopter, dar unul dintre ei, apropiat al bandei Hell's Angels, a fost arestat după câteva ore, împreună cu doi dintre complicii săi, în timp ce arestarea celuilalt părea iminentă. Evadarea pe calea aerului, o premieră în Quebec, a fost planificată minuţios.

Siguranţa provinciei Quebec (poliţia locală) fiind zgârcită cu detaliile, presa locală a reconstituit un scenariu, potrivit căruia doi complici înarmaţi au luat ostatic pilotul elicopterului pentru a survola închisoarea Saint-Jérôme, situată la aproximativ 50 de kilometri de Montreal, la începutul după-amiezii, şi au lansat o scară din funie pentru doi deţinuţi care se aflau pe acoperişul clădirii.

Elicopterul a fost găsit la scurt timp după evadare, într-o regiune muntoasă din Mont-Tremblant, în Laurentides, de unde plecase. Pilotul, care nu a fost rănit, dar se afla în stare de şoc, a fost spitalizat, iar forţele de ordine au început urmărirea fugarilor, care au părăsit elicopterul anterior, în apropiere de Saint-Jérôme, continuâdu-și fuga cu o mașină.

Poliţiştii l-au arestat pe Benjamin Hudon-Barbeau, în vârstă de 36 de ani, cunoscut de poliţie ca apropiat de Hell's Angels, precum şi doi complici, şi s-ar afla pe urmele celuilalt deţinut evadat, Danny Provençal, în vârstă de 33 de ani, care ar fi încercuit, potrivit unui mesaj al poliţiei, postat pe Twitter. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: detinuti evadati elicopter