x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Exploziile de la Sofia, paravan pentru afaceri ilegale

Exploziile de la Sofia, paravan pentru afaceri ilegale

07 Iul 2008   •   00:00

13:10 • Exploziile produse la un depozit militar din Sofia au fost provocate deliberat pentru a acoperi afaceri ilegale în valoare 90 de milioane de leva (circa 46 de milioane de euro), potrivit unor surse din serviciile de informaţii, citate de Standart în ediţia electronică.

Exploziile produse la un depozit militar din Sofia au fost provocate deliberat pentru a acoperi afaceri ilegale în valoare 90 de milioane de leva (circa 46 de milioane de euro), potrivit unor surse din serviciile de informaţii, citate de Standart în ediţia electronică.

           

SCENARIU. Conform surselor din cadrul serviciului de contrainformaţii al armatei, doi oameni de afaceri au cîştigat, cu ajutorul unor oficiali corupţi, majoritatea contractelor de recondiţionare a muniţiei învechite. Un grup de zece firme a obţinut 30.000 din totalul de 51.000 de tone de muniţie pe care Ministerul Apărării le-a încredinţat prin licitaţii începînd cu anul 2005. În afară de profitul net de trei sau patru leva (aproximativ doi euro) pe fiecare kilogram de muniţie recondiţionată, cei doi au recurs la alte mijloace pentru a-şi suplimenta veniturile, potrivit surselor citate. Pentru că depozitul militar din cartierul Celopecene nu avea un cîntar, cei doi oameni de afaceri cîntăreau muniţia într-un centru de colectare de fier vechi unde fiecare zece tone de muniţie erau trecute în documente sub masa de şapte tone. Comandantul depozitului militar de la Celopecene, maiorul Miroslav Mitov, este anchetat în acest caz.

×
Subiecte în articol: externe