x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Expulzarea diplomaților ruși: Moscova anunță că vrea relații diplomatice cu Europa. Ce spune despre NATO

Expulzarea diplomaților ruși: Moscova anunță că vrea relații diplomatice cu Europa. Ce spune despre NATO

06 Apr 2022   •   16:32
Expulzarea diplomaților ruși: Moscova anunță că vrea relații diplomatice cu Europa. Ce spune despre NATO
Sursa foto: antena3

Federația Rusă anunță că vrea relații diplomatice cu statele europene, deși acestea au expulzat peste 233 de diplomați ruși de la începutul invaziei în Ucraina, potrivit ministrul adjunct de Externe, Aleksandr Grușko, citat de Reuters. El a făcut precizări și cu privire la NATO.

"Poziţia noastră rămâne absolut aceeaşi: pledăm pentru menţinerea deschisă a canalelor diplomatice", a spus oficialul rus. 

El a precizat că statele europene care perturbă activitatea diplomaților ruși își afectează propriile interese. 

Peste 120 de diplomați ruși au fost expulzați în ultimele zile din cauza acuzațiilor Kievului de omorâre a circa 340 de civili în localitatea Bucea. 

Totodată, Grușko a avertizat asupra oricărei eventuale acțiuni împotriva Kaliningrad-ului, exclavă rusă situată la Marea Baltică, între Polonia și Lituania. 

"Sper cu adevărat că bunul simţ în Europa nu va permite să se înceapă niciun fel de jocuri în jurul Kaliningradului. Cred că mulţi înţeleg că aceasta ar însemna un joc cu focul", a afirmat acesta.

Demnitarul rus a explicat că Rusia "nu are contacte cu NATO și nu există nimic de discutat cu NATO". 

 

×
Subiecte în articol: Rusia europa diplomati nato