x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/Stirile zilei - 10 iulie 2004

EXTERNE/Stirile zilei - 10 iulie 2004

10 Iul 2004   •   00:00

Cisiordania - Bariera de securitate, ilegala

Curtea Internationala de Justitie (CIJ) a decis, ieri, ca zidul de securitate pe care Israelul il construieste in Cisiordania este ilegal. Curtea sustine ca nu este convinsa ca traseul ales de Israel pentru construirea zidului este necesar pentru atingerea obiectivelor de securitate. "Construirea de catre Israel, putere ocupanta, a zidului in teritoriul palestinian ocupat, in special in jurul Ierusalimului de Est, este contrara legii internationale", se mai arata in decizia Curtii, pe care Israelul a anuntat deja ca o va ignora. Israelul sustine ca gardul de securitate ii este necesar pentru a se apara in fata atacurilor teroristilor palestinieni. (M.C)

Liban - Ostaticul eliberat are rude violente

Militarul american de origine libaneza, care a fost eliberat de teroristi dupa zece zile de detentie in Irak, provine dintr-un clan iute la manie. Un membru al clanului lui Wassef Ali Hassun a deschis focul joi, in nordul Libanului, asupra membrilor altui clan, omorand o persoana si ranind trei. Wassef Ali Hassun, american musulman, a fost luat ostatic in Irak si amenintat cu decapitarea, insa a fost eliberat si a ajuns cu bine la Ambasada SUA din Beirut. (Ana Ilie)

EDITIA a II-a

Egipt - Guvernul a demisionat

Guvernul egiptean a demisionat in bloc ieri-seara, in urma unei reuniuni de urgenta. Premierul Atef Ebeid, aflat in aceasta functie inca din 1999, a prezentat demisia guvernului presedintelui tarii, Hosni Mubarak, intors de curand in tara dupa o internare intr-un spital din Germania. Urmatoarele zile vor fi cruciale in alegerea unui viitor guvern, fiul presedintelui, Gamal Mubarak, un politician care a capatat tot mai multa influenta in Egipt, va avea un cuvant important de spus. (Ana Ilie)

×
Subiecte în articol: externe