x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/Stirile zilei - 9 iulie 2004

EXTERNE/Stirile zilei - 9 iulie 2004

09 Iul 2004   •   00:00

Irak - Filipinez luat ostatic

Postul de televiziune Al-Jazeera a difuzat miercuri o caseta video in care era prezentat un filipinez luat ostatic de o grupare islamista din Irak. El va fi ucis daca in urmatoarele doua zile trupele filipineze nu se vor retrage din Irak. Acest incident intervine dupa eliberarea, luni, a militarului american de origine libaneza, caporalul Wassef Ali Hassoun, care se afla acum in siguranta la ambasada SUA de la Beirut, conform agentiei France Presse. (Maria Toader)

Chisinau - Voronin isi varsa nervii pe Romania

Presedintele comunist de peste Prut, Vladimir Voronin, este nemultumit ca Romania nu a semnat declaratia de sprijinire a independentei Republicii Moldova si de recunoastere a limbii moldovenesti. Liderul moldovean este sigur ca vinovate de acesta situatie sunt "fortele din jurul presedintelui roman, care au fost mai influente". (Ana Ilie)

Strasbourg - Foetusul, fara statut juridic

Curtea Europeana a Drepturilor Omului nu a recunoscut statutul juridic al foetusului, respingand ieri o cerere a unei femei de nationalitate franceza care dorea sa obtina despagubiri dupa ce si-a pierdut copilul, in timpul sarcinii, din cauza unei erori medicale. Decizia va avea implicatii si in alte situatii, de genul unui accident auto, de exemplu, in urma caruia isi pierde viata o femeie insarcinata. Conform acestei decizii, doar femeia va fi considerata victima a accidentului, nu si copilul nenascut. (Marina Constantinoiu)

EDITIA a II-a

Chisinau - Comunistul bataus

Liderul grupului majoritar al comunistilor moldoveni, Victor Stepaniuc, s-a suparat ieri rau de tot pe colegul sau din opozitia crestin-democrata, Stefan Secareanu. Atat de rau ca, dupa un schimb violent de replici in sala si apoi pe holurile Parlamentului de la Chisinau, Stepaniuc i-a tras o palma zdravana. Potrivit Mediafax, comunistul s-a enervat dupa ce Secareanu l-a facut "hot", invocand afacerile frauduloase ale lui Stepaniuc. (Lavinia Tudoran)
×
Subiecte în articol: externe