x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fabulos! Avioanele de vânătoare elveţiene nu au intervenit în cazul aeronavei deturnate pentru că incidentul s-a petrecut în afara orelor de lucru

Fabulos! Avioanele de vânătoare elveţiene nu au intervenit în cazul aeronavei deturnate pentru că incidentul s-a petrecut în afara orelor de lucru

17 Feb 2014   •   21:43
Fabulos! Avioanele de vânătoare elveţiene nu au intervenit în cazul aeronavei deturnate pentru că incidentul s-a petrecut în afara orelor de lucru

Niciun avion de vânătoare eleveţian nu s-a ridicat de la sol, aşa cum prevedea procedura, când o aeronavă cu pasageri a fost deturnată, luni, din Etiopia şi îndreptată spre Geneva, deoarece piloţii nu se aflau în timpul orelor de program, au dezvăluit forţele aviatice elveţiene.

Copilotul cursei ET-702, care a plecat de la Addis Ababa spre Roma, luni dimineaţă, s-a încuiat în cabină, în timp ce pilotul era la baie, şi a anunţat că deturnează avionul şi va ateriza la Geneva. Avioanele de vânătoare din Italia şi Franţa s-au ridicat pentru a escorta avionul în timp ce traversează spaţiul aerian al acestor ţări, aşa cum cer procedurile în caz de urgenţă.

Totuşi, deşi copilotul a anunţat că intenţionează să aterizeze în Elveţia, unde căuta azil politic, flota de avioane de vânătoare a Elveţiei a rămas la sol.

Laurent Savary, purtător de cuvânt al forţelor aeriene, a explicat că deturnarea a avut loc în afara orelor de program ale piloţilor, motiv pentru care avioanele de vânătoare au rămas la sol.

Programul de lucru al piloţilor este între orele 08:00 şi 12:00, urmând o pauză şi reluarea activităţii între orele 13:30 - 17:00. Avionul deturnat a aterizat la Geneva la ora 06:02, ora locală.

"Eleveţia nu a putut interveni, deoarece bazele aeriene sunt închise noaptea şi în week-end. Este o chestiune ce ţine de buget şi personal", a precizat purtătorul de cuvânt.

Savary a adăugat că Elveţia se bazează pe vecinii săi, în special Franţa, pentru patrularea spaţiului aerian în afara orelor de program ale piloţilor Elveţiei. 

×
Subiecte în articol: avion deturnat piloti elvetia