x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Facebook ridică blocajul impus site-urilor de știri din Australia

Facebook ridică blocajul impus site-urilor de știri din Australia

23 Feb 2021   •   09:42
Facebook ridică blocajul impus site-urilor de știri din Australia

Gigantul american Facebook a anunțat că va renunța la blocajul impus site-urilor de știri în Australia, întrucât autoritățile au acceptat să modifice  legea care impune plata către instituțiile media pentru articolele publicate, scrie AFP. 

Miniștrii australieni ai Finanțelor și Comunicațiilor, au declarat că vor fi introduse amendamente suplimentare la respectiva lege pentru a veni în sprijinul instituțiilor media și a platformelor digitale. Acestea prevăd obligativitatea din partea Facebook și Google de a încheia acorduri cu societățile de media pentru a le folosi materialele.

"Datorită acestor schimbări, putem să ne continuăm investiţia într-un jurnalism de interes public şi să retrimitem în zilele următoare informaţiile pe Facebook pentru australieni", a spus Will Easton, director general Facebook Australia.

Platforma de socializare a blocat trimiterile către știrile și paginile de internet ale instituțiilor media, fapt ce a provocat reacții din partea acestei țări, dar și a altor state.

 

×
Subiecte în articol: facebook google australia stiri