x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Facebook șterge conturi false legate de Iran, urmărite de peste un milion de persoane

Facebook șterge conturi false legate de Iran, urmărite de peste un milion de persoane

27 Oct 2018   •   11:00
Facebook șterge conturi false legate de Iran, urmărite de peste un milion de persoane

Facebook a anunţat vineri ştergerea a 82 de pagini, grupuri şi conturi din reţea, urmărite de peste un milion de utilizatori americani şi britanici, pentru a combate dezinformarea, transmite Reuters. 

Conturile şterse se prezentau drept cetăţeni din SUA sau Regatul Unit şi scriau pe teme politice, cum ar fi relaţiile rasiale, opoziţia faţă de preşedintele Donald Trump şi imigrare, a arătat Nathaniel Gleicher, responsabil cu politica de securitate cibernetică a Facebook, într-un articol de blog. 

Postările legate de Iran erau amplificate prin reclamă pe Facebook şi Instagram în valoare de mai puţin de 100 de dolari. 

Nu este clar dacă conturile cu originea în Iran erau legate de guvernul de la Teheran, arată Facebook, care a comunicat informaţiile despre aceste cazuri cercetătorilor, altor firme din domeniul tehnologic şi autorităţilor de stat de la Washington şi Londra. 

Acţiunea se înscrie în seria de acţiuni întreprinse de Facebook, Twitter şi Google, care au şters sute de conturi legate de propaganda iraniană. Mediile sociale au reacţionat la amestecul străin, după ce au fost criticate pentru că nu au dezvăluit eforturile Rusiei de a influenţa rezultatul alegerilor din SUA, din 2016. 

Iranul şi Rusia au negat utilizarea platformelor online pentru campanii de dezinformare.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: facebook conturi false iran