x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Factură mică pentru Mladici

Factură mică pentru Mladici

de Anca Aldea    |    13 Oct 2009   •   00:00

Banii cheltuiţi pentru a i se asigura refugiu fostului lider militar al sârbilor din Bosnia, Ratko Mladici, nu reprezintă nici pe departe o avere, a declarat Rasim Ljajici, preşedintele Consiliului Naţional pentru Cooperarea cu Haga.



Potrivit oficialului, citat de pagina de Internet a postului de radio B92 şi de cotidianul belgrădean Blic, căutările susţinute ale fugarului se întreaptă înspre localitatea Novi Sad, capitala provinciei Voivodina (în nordul Serbiei), al doilea oraş ca mărime din Serbia, după Belgrad. Inculpat de Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie (TPI) pentru genocid, crime de război şi crime împotriva umanităţii, în special pentru masacrarea a 8.000 de musulmani la Srebreniţa, în timpul războiului din Bosnia (1992-1995), Mladici, în vârstă de 67 de ani, se ascunde de peste 10 ani.

"Cred şi sper că până la sfârşitul acestui an fugarul va fi capturat", a dat asigurări Ljajici, adăugând că, între 2 şi 3 noiembrie, procurorul-şef al TPI, Serge Brammertz, se va afla la Belgrad. "Nu pot spune câţi bani sunt folosiţi (pentru adăpostirea lui Mladici - n.r.), dar dacă ei îl ascund acolo unde credem noi, nu au nevoie de prea multe fonduri", a continuat Rasim Ljajici.

×
Subiecte în articol: externe