x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fără picior, în jurul lumii

Fără picior, în jurul lumii

de Carmen Plesa    |    14 Mar 2010   •   00:00

Paraolimpicul român Ionuţ Preda, care locuieşte în Spania, şi-a început zilele trecute călătoria pe bicicletă în jurul lumii.



Ionuţ, care are 30 de ani, le-a mărturisit jurnaliştilor de la EFE că a plecat din România în 2000, pe bicicletă, şi fără un ban în buzunar, cu destinaţia Spania.

"Mi-am găsit de lucru, m-am îndrăgostit, iar acum trei ani mi-au amputat piciorul, care ajunsese într-o stare gravă, din cauza unui accident pe care l-am avut la vârsta de 8 ani. Am reuşit să fiu campion al Spaniei în concursul paraolimpic la probele de aruncare a greutăţii, la aruncarea discului şi la suliţă, dar aş vrea să intru şi în probele de ciclism profesionist, însă deocamdată nu am găsit un sponor", a spus românul.

Ionuţ a declarat că merge în jurul lumii însoţit de "partenera lui de care nu se desparte niciodată: proteza ortopedică de la picior".

Românul a declarat că scopul aventurii sale este acela de a promova sportul pentru persoanele cu handicap. De asemenea, Ionuţ vrea să strângă bani pentru a-i ajuta cu proteze pe copiii izolaţi din cauza handicapurilor fizice. "Sau aş putea să le cumpăr sute de biciclete cu care aş putea să-i fac fericiţi, indiferent de culoarea sau rasa pe care au au, de cultura sau zona socială din care provin", a mai declarat sportivul.

×
Subiecte în articol: externe