x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fâşia Gaza: O femeie şi fetiţa sa de 18 luni, ucise într-un raid aerian israelian

Fâşia Gaza: O femeie şi fetiţa sa de 18 luni, ucise într-un raid aerian israelian

09 Aug 2018   •   07:18
Fâşia Gaza: O femeie şi fetiţa sa de 18 luni, ucise într-un raid aerian israelian

O tânără palestiniană şi fetiţa ei de 18 luni au fost ucise într-un raid aerian israelian în noaptea de miercuri spre joi în Fâşia Gaza, a anuntat serviciul palestinian de sănătate din acest teritoriu.

 

Enas Khammash, 23 ani, şi fiica sa, Bayan, 18 luni, şi-au pierdut viaţa într-un raid efectuat în centrul Fâşiei Gaza, iar soţul femeii, care era însărcinată, a fost rănit. 

Forţele aeriene israeliene au efectuat miercuri raiduri asupra unor obiective "teroriste" din Fâşia Gaza, dupa ce 36 de rachete au fost lansate asupra sudul Israelului. Aviaţia a vizat 12 baze "teroriste" ale mişcării islamiste palestiniene Hamas, care controlează enclava, potrivit unui comunicat al armatei israeliene. 

Patru dintre rachetele lansate din Fâşia Gaza au fost interceptate în zbor de sistemul antirachetă Iron Dome (Cupola de Fier), două au căzut în localitatea Sderot, iar celelalte proiectile au ajuns în spaţii deschise, în afara localităţilor. O persoana de 45 de ani a fost ranita. Televiziunile israeliene au difuzat totodată imagini cu o casă şi mai multe maşini avariate în această localitate. 

Tirurile palestiniene cu rachete s-au produs a doua zi după ce doi membri ai Brigăzilor Ezzedine al-Qassam, braţul armat al mişcării Hamas, au fost ucişi într-un atac israelian în nordul Fâşiei Gaza. Hamas a ameninţat că se va răzbuna. Potrivit presei israeliene, comandamentul armatei a admis ulterior că atacul contra Hamas a fost decis după ce armata a estimat "din greşeală" că tirurile asupra unor soldaţi proveneau din acea direcţie. 

Hamas a precizat că luptătorii ucişi participau la un exerciţiu şi că lovitura s-a produs într-un moment în care înalţi responsabili ai mişcării erau în vizită în respectivul sector. Această creştere bruscă a tensiunii intervine într-un moment în care Israelul şi Hamas discută indirect despre un posibil armistiţiu, prin intermediul Egiptului şi al ONU. AGERPRES

×