x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Feciorie redobândită din bani publici

Feciorie redobândită din bani publici

29 Iul 2010   •   00:00

Tot mai multe englezoaice îşi folosesc asigurarea de sănătate pentru a redeveni virgine înainte de măritiş. Din bani publici, scrie Daily Mail. Numărul himenoplastiilor realizate în ultimii cinci ani în Marea Britanie din fondul naţional al asigurărilor de sănănate este de 116. Nu ar fi cine ştie ce, comentează jurnaliştii britanici, dacă nu s-ar fi înregistrat o creştere de la an la an. Faţă de numărul operaţiilor din 2005, în 2009, creşterea este de 20%. Plus că astfel de intervenţii (câteva mii în fiecare an) au loc şi în sistemul privat, contra unor sume ce variază de la 4.000 la 5.000 de euro.



Un astfel de specialist în refacerea fecioriei a declarat, pentru Daily mail, că cererea s-a triplat în ultimii ani. el spune că principalele cliente sunt tinere musulmane disperate să pară "nou-nouţe" în noaptea nunţii. Pentru fişă folosesc nume şi adrese false, ba chiar se interesează dacă ar putea obţine şi un "certificat de virginitate".

"Avem de-a face cu o un conflict al culturilor. Aceste femei s-au născut şi trăiesc în Vest de mulţi ani, stilul lor de viaţă este unul occidental, dar ele încearcă totuşi să se conformeze tradiţiilor familiilor din care fac parte şi care prevăd că mireasa trebuie să fie virgină. Iar pe măsură ce informaţiile despre himenoplatie devin tot mai la îndemână, ajung să considere operaţia drept o soluţie bună pentru problemele cu care se confruntă", spune un specialist în himenoplastii.

×
Subiecte în articol: externe