x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fidel Castro şi-a serbat aniversarea publicând "Reflexii"

Fidel Castro şi-a serbat aniversarea publicând "Reflexii"

14 Aug 2009   •   00:00
Fidel Castro şi-a serbat aniversarea publicând "Reflexii"

Fidel Castro şi-a celebrat împlinirea vârstei de 83 de ani lansând noi reflexii despre criza economică internaţională, schimbarea climatică şi imigraţie, publicate în prima pagină a cotidienelor cubaneze, informează AP.



În acest text, El Lider Maximo îi critică pe preşedinţii Barack Obama (SUA) şi Felipe Calderon (Mexic), precum şi pe premierul Canadei, Stephen Harper, reuniţi recent într-un summit nord-american la Guadalajara (Mexic), pentru că nu au reglementat problemele imigraţiei mexicane în SUA, denunţând decizia Canadei de a impune noi criterii în acordarea vizei pentru mexicani. Fidel Castro a publicat numeroase eseuri, intitulate 'Reflexii', în presa oficială, dintre care trei doar în această lună.

Cu ocazia aniversării sale, cotidianul Partidului comunist cubanez, Granma, a publicat joi scrisorile de felicitare adresate lui Fidel Castro de cei trei spioni cubanezi condamnaţi şi încarceraţi în SUA.'Nu vom înceta niciodată să-i fim mândri moştenitori', se poate citi în ziar.

Guvernul cubanez nu a organizat nicio ceremonie oficială, dar grupuri de tineri i-au cântat liderului istoric al Revoluţiei 'Mulţi ani trăiască !' în cursul mai multor adunări desfăşurate în ţară. Fidel Castro a cedat puterea în favoarea fratelui său, Raul, după ce ce a căzut bolnav în urmă cu trei ani şi de atunci nu a mai fost văzut în public. El a demisionat din funcţia de preşedinte în februarie 2008.

×
Subiecte în articol: externe