x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Filmările la "Game of Thrones" ajută regiunea cu cel mai mare şomaj din Europa

Filmările la "Game of Thrones" ajută regiunea cu cel mai mare şomaj din Europa

de Agerpres    |    17 Aug 2014   •   16:45
Filmările la "Game of Thrones" ajută regiunea cu cel mai mare şomaj din Europa

O parte a sezonului 5 al serialului american 'Game of Thrones' (Urzeala tronurilor) se va realiza în Anadaluzia, fapt aşteptat ca o veritabilă gură de oxigen de această provincie din sudul Spaniei grav afectată de criza economică a ultimilor ani, comentează Radio Televiziunea Francofonă din Belgia (RTBF).

Regiunea în care rata şomajului este de 36 %, nivel record pe plan european, speră că filmările pentru cel mai vizionat serial tv american din lume, care vor începe în octombrie, vor genera 6.000 de locuri de muncă, pe perioada realizării peliculei.

'Seria va aduce 100 de milioane de euro' pentru Sevilia, susţine primarul acestui oraş, Juan Ignacio Zoido Álvarez, subliniind, totodată, că nici publicitatea făcută localităţii nu este e neglijat.

Urmând exemplul Croaţiei şi Islandei, unde s-au realizat alte părţi ale serialului, edilul vrea să atragă fani ai acestuia atât în timpul turnărilor, cât şi după aceea. De exemplu, se vor organiza circuite plătite pentru vizitarea locurilor de filmare pentru 'Game of Thrones', printre care se numără El Alcazar - spectaculosul palat regal din Sevilia, mica arenă a unui sat din Andaluzia, care va fi scena unui duel, şi deşertul Almeria, unde se va desfăşura o bătălie din serial.

Difuzarea sezonului 5 al serialului va începe în primăvara anului 2015.

×
Subiecte în articol: Game of Thrones andaluzia Spania