x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Finlanda, cea mai fericită țară din lume. Pe ce loc se află România

Finlanda, cea mai fericită țară din lume. Pe ce loc se află România

20 Mar 2021   •   14:00
Finlanda, cea mai fericită țară din lume. Pe ce loc se află România
Sursa foto: Hepta

Finlanda a fost desemnată cea mai fericită țară din lume pentru al patrulea an consecutiv, într-un raport anual sponsorizat de ONU. România se situează pe locul 46 din 149 de țări.

World Happiness Report,realizat cu sprijinul ONU, situează Danemarca pe locul doi, urmată de Elveția, Islanda și Olanda.

Conform raportului, românii sunt mai fericiți decât ungurii, grecii, japonezii, rușii sau argentinienii.

Noua Zeelandă este singura națiune non-europeană din top 10. Marea Britanie a căzut de pe locul 13 până pe locul 17.

Cehia se plasează pe locul 18, înaintea Statelor Unite (19) sau Franței (21). Spania se află pe locul 27, Italia pe 28, Polonia pe 44, Ungaria pe 53 și Grecia pe 68.

Compania de cercetare Gallup a cerut oamenilor din 149 de țări să își evalueze propria fericire.

De asemenea, au fost luate în considerare măsurile care includ sprijinul social, libertatea personală, produsul intern brut (PIB) și nivelurile de corupție.

Cele mai nefericite țări din lume sunt Afganistan, Lesotho, Botswana, Rwanda și Zimbabwe.

Au existat o „frecvență semnificativ mai mare a emoțiilor negative” în puțin peste o treime din țări, au spus autorii raportului, probabil fiinf un efect al pandemiei.

Cu toate acestea, lucrurile s-au îmbunătățit pentru 22 de țări. Mai multe țări asiatice s-au plasat mai bine decât în ​​clasamentul de anul trecut, în timp ce China a urcat pe locul 84 de pe locul 94.

Finlanda „s-a clasat foarte bine în ceea ce privește măsurile de încredere reciprocă care au ajutat la protejarea vieții și mijloacelor de trai în timpul pandemiei”, au spus autorii. Națiunea scandinavă, cu 5,5 milioane de oameni, a traversat mult mai bine decât majoritatea statelor europene pandemia, cu puțin peste 70.000 de cazuri și 805 de decese, potrivit Universității Johns Hopkins.

Potrivit raportului, cele mai fericite zece țări sunt: Finlanda, Danemarca, Elveţia, Islanda, Olanda, Norvegia, Suedia, Luxemburg, Noua Zeelandă, Austria.

(sursa: Mediafax)

×