x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Finlanda, mai interesată de Rusia decât de NATO

Finlanda, mai interesată de Rusia decât de NATO

05 Oct 2014   •   12:10
Finlanda, mai interesată de Rusia decât de NATO

Majoritatea cetăţenilor Finlandei nu doresc ca ţara lor să adere la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) şi tocmai din acest motiv respectiva problemă nu este de actualitate, a declarat premierul finlandez Alexander Stubb, într-un interviu publicat azi în Der Spiegel şi preluat de TASS. 

'Ar fi trebuit să aderăm (la NATO) încă din 1995, când am fost primiţi în Uniunea Europeană (UE). Însă noi suntem şi acum mulţumiţi în cea mai mare măsură de parteneriatul strâns pe care îl avem cu Alianţa Atlanticului de Nord, chiar dacă este unul strict formal şi nu deţinem garanţii de securitate în cazul unui atac. Chiar dacă acest subiect ne preocupă foarte tare, la ora actuală nu văd o majoritate largă (de finlandezi) care să susţină o grabnică aderare (a ţării la NATO)', a spus Stubb.  

În afară de aceasta, premierul Stubb a subliniat importanţa relaţiilor economice dintre Finlanda şi Rusia. 'Dacă în economia rusă totul va fi bine, atunci va fi bine şi în economia noastră', a afirmat premierul finlandez. 

Tocmai de aceea, Helsinki se pronunţă pentru 'o reglementare diplomatică a conflictului ucrainean', care a avut drept consecinţă impunerea de sancţiuni la adresa Rusiei, sancţiuni de pe urma cărora a avut de suferit şi Finlanda, a mai declarat Alexander Stubb. (Agerpres)










×
Subiecte în articol: finlanda nato Alexander Stubb