x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fiul cel mic îi dă dureri de cap lui Sarko

Fiul cel mic îi dă dureri de cap lui Sarko

de Sînziana Stancu    |    16 Oct 2009   •   00:00

Polemica privind posibilitatea numirii fiului său, Jean, la conducerea companiei care administrează cel mai bogat cartier de afaceri din Europa îl vizează direct pe şeful statului francez, după cum afirmă chiar el însuşi.



Sarzoky a declarat ziarului Le Figaro că era "vizat" personal de polemica privind posibila accedere a fiului său, Jean, la conducerea companiei de administrare a principalului cartier de afaceri din Europa, La Defense, situat în apropierea Parisului, scrie AFP. "O dată cu această polemică, cine este vizat? Nu este fiul meu. Eu sunt", a apreciat preşedintele. "Cei care nu au contribuit niciodată la alegerea mea şi care nu au nimic de spus pe fond încearcă să atace pe toate căile cu o rea credinţă şi o răutate care nu-i va păcăli pe cetăţenii francezi", crede preşedintele.

INFLUENŢĂ

Anunţul desemnării lui Jean Sarkozy, la numai 23 de ani ai săi, la preşedinţia companiei ce administrează La Defense a stârnit protestele şi criticile opoziţiei, dar şi acuzaţii de nepotism şi probleme în cadrul majorităţii de dreapta din Franţa. Preşedinţia firmei ce gestionează cartierul La Defense este "un post neremunerat", a precizat Nicolas Sarkozy. "Nu este vorba astfel de un venit. Este o alegere, nu este vorba despre nepotism", a încercat el să mai dreagă lucrurile şi să-şi apere fiul, spunând doreşte "o întinerire a elitelor politice care au îmbătrânit" şi că fiul său l-a "impresionat prin tenacitatea sa", prin faptul că munceşte mult şi "face faţă durităţii şi brutalităţii atacurilor". Chiar dacă este neremunerat, postul îi oferă alte avantaje fiului preşedintelui, între care un renume şi prilejul de a-şi întări influenţa. Cel mai important cartier de afaceri din Europa, La Defense, are deja 2.500 de sedii sociale şi 150.000 de angajaţi pe o suprafaţă de 3 milioane de metri pătraţi de birouri. Această funcţie fusese ocupată din 2005 până în 2006 de Nicolas Sarkozy.

×
Subiecte în articol: externe