x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fiul vicepreşedintelui PLDM, reţinut de poliţia moldoveană

Fiul vicepreşedintelui PLDM, reţinut de poliţia moldoveană

10 Apr 2009   •   00:00

Printre cei 200 de tineri reţinuţi până în prezent de forţele de ordine din Republica Moldova se numără şi fiul vicepreşedintelui Partidului Liberal Democrat (PLDM), Vitalie Nagacevschi, informează Mediafax.

Potrivit şefului serviciului de presă al Comisariatului General de Poliţie, Tudor Căpăţână, operaţiunile de reţinere vor continua, poliţia încercând să identifice, în baza materialelor filmate, persoanele care au fost implicate în acte de vandalism în timpul protestelor din Chişinău.

El nu a precizat numărul exact al persoanelor reţinute, afirmând că circa 120 dintre acestea au fost arestate şi s-au ales cu dosare penale pe motiv că ar fi atentat la viaţa altor persoane sau au provocat pagube materiale. Alţi 60 de tineri au primit amenzi pentru acte de vandalism şi huliganism.

Mai mulţi studenţi de la Universitatea Agrară au fost de asemenea reţinuţi joi, în pauzele dintre cursuri, de persoane îmbrăcate în civil, urcaţi în trei maşini şi duşi într-un loc necunoscut. Poliţia încearcă identificarea tinerilor care au participat la proteste pentru a-i pedepsi conform legii.

×
Subiecte în articol: externe