x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fost premier thailandez, revenit în țară după 15 ani de exil. El a fost arestat

Fost premier thailandez, revenit în țară după 15 ani de exil. El a fost arestat

de Redacția Jurnalul    |    22 Aug 2023   •   11:15
Fost premier thailandez, revenit în țară după 15 ani de exil. El a fost arestat
Sursa foto: Hepta

Fostul premier Thaksin Shinawatra s-a întors în Thailanda după 15 ani de exil. El a fost așteptat la aeroport de sute de susținători și ulterior a fost arestat deoarece are de ispășit o condamnare penală. Revenirea sa va influența evoluția de pe scena politică, susțin specialiștii, potrivit Reuters.

Fostul prim-ministru s-a întors în Thailanda după 15 ani de exil, cu câteva ore înainte de votul din Parlament care va stabili cine va fi următorul lider al țării. Shinawatra care are afaceri în domeniul telecomunicațiilor a revenit în țară după ce s-a înțeles cu actuala conducere a țării. Detalii despre înțelegere nu au fost făcute publice.

Partidul lui Thaksin Shinawatra a pierdut puterea în 2014 în urma unei lovituri de stat. Shinawatra a fost condamnat la 10 ani de închisoare în dosare penale despre care el spune că au fost motivate politic.

Thaksin Shinawatra a ajuns în capitala Bangkok la ora locală 09:00 venind cu un avion privat din Dubai via Singapore. Sute de susținători l-au așteptat la aeroport, dar imediat după aterizare politicianul a fost dus la Curtea Supremă unde i s-a adus la cunoștință condamnarea la închisoare. Ulterior, el a fost arestat, dar susținătorii săi cred că va fi eliberat curând în baza înțelegerii cu autoritățile.

De asemenea, partidul său se va alătura marți unei largi coaliții de guvernare care ar putea să pună capăt crizei politice din Thailanda.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: thailanda premier arestat