x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Frans Timmermans AVERTIZEAZĂ că reducerea livrărilor de gaze naturale din Rusia afectează 12 state UE

Frans Timmermans AVERTIZEAZĂ că reducerea livrărilor de gaze naturale din Rusia afectează 12 state UE

23 Iun 2022   •   13:33
Frans Timmermans AVERTIZEAZĂ că reducerea livrărilor de gaze naturale din Rusia afectează 12 state UE
Sursa foto: Bauweraerts Didier

Reducerea livrărilor de gaze din Rusia afectează grav 12 state UE, avertizează Frans Timmermans, vicepreşedintele executiv pentru Pactul verde european, citat de Reuters.

Prin urmare, 10 state UE au emis "alertă timpurie" privind aprovizionarea cu gaze naturale, care înseamnă cel mai ușor nivel de criză din cele trei, respecti timpurie, alertă și siguranță. 

"Riscul întreruperii complete este acum mai real ca niciodată", a spus oficialul european, care reafirmă faptul că Rusia folosește livrările de energie ca pe o armă, acuzație negată de Rusia.

Prin urmare, țările comunitare trebuie să conceapă planuri de pregătire pentru gestionarea opririi aprovizionării cu gaze. 

Gazprom a redus exporturile de gaze naturale prin gazoductul Nord Stream1 cu 40%, începând de săptămâna trecută, motivând probleme tehnice. Anterior, Rusia a oprit livrările de gaze către Polonia, Bulgaria, Ţările de Jos, Danemarca şi Finlanda deoarece  au refuzat să plătească în ruble.

 

×
Subiecte în articol: gaze Rusia ue Timmermans