x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FRANȚA. Atac asupra unui grup de militari. Doi militari grav răniți

FRANȚA. Atac asupra unui grup de militari. Doi militari grav răniți

09 Aug 2017   •   11:47
FRANȚA. Atac asupra unui grup de militari. Doi militari grav răniți

Poliția franceză este în căutarea unui șofer care a intrat în șase soldați soldați ai Operation Sentinelle, aflați în patrulă într-o suburbie pariziană, Levallois-Perret, miercuri dimineață, relatează The Guardian.

Șoferul a accelerat după ce a lovit șase membrii ai operațiunii Sentinelle, desfășurată în Franța în caz de stare de urgență, după atacurile teroriste din noiembrie 2015.

Ofițerii de la Regimentul 35 Infanterie au fost loviți în timp ce stăteau lângă vehiculele lor în jurul orei 8 dimineața la Place de Verdun, în apropierea primăriei din Levallois-Perret. Șase militari au fost răniți, dintre care doi sunt în stare gravă, însă viața nu le este pusă în pericol. Cei doi au fost transportați la spitalul militar din Clamart, în apropiere de Paris.

Primarul din Levallois-Perret, Patrick Balkany, a declarat că șoferul unui BMW parcat în apropiere a așteptat ca soldații să-și părăsească barăcile. Vehiculul, descris ca având o culoare închisă, era condus pe contrasens, pe o stradă cu sens unic, înainte să lovească trupele și să plece mai departe. Acesta a descris atacul ca fiind o „agresiune deliberată”.

„Este fără îndoială un act deliberat... Acest vehicul îi aștepta”, a spus primarul. „BMW-ul a accelerat foarte repede în momentul în care au ieșit (soldații). Asta s-a întâmplat în centrul orașului. S-a întâmplat foarte repede. Levallois este un loc liniștit... asta este o agresiune odioasă împotriva armatei noastre la care nimeni nu se aștepta.”

Martorii au declaerat că șoferul era singura persoană din mașină. Serviciile de securitate au fost trimise în zonă.

×