x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franţa - Ciocniri între tineri şi poliţie soldate cu nouă răniţi

Franţa - Ciocniri între tineri şi poliţie soldate cu nouă răniţi

15 Iun 2008   •   00:00

13:03 Ciocniri între circa 50 de tineri şi forţele de ordine s-au soldat cu nouă răniţi şi circa 60 de maşini au fost incendiate sâmbătă noapte, în nord-estul Franţei, după împuşcarea mortală a unui tânăr, relatează AFP.



Ciocniri între circa 50 de tineri şi forţele de ordine s-au soldat cu nouă răniţi şi circa 60 de maşini au fost incendiate sâmbătă noapte, în nord-estul Franţei, după împuşcarea mortală a unui tânăr, relatează AFP.

Doi pompieri, doi jandarmi şi cinci riverani "nu neapărat implicaţi în violenţe" au fost uşor răniţi în Vitry-le-François, în timp ce mai multe maşini ale jandarmilor şi pompierilor au fost vandalizate, a spus Sylvaine Astic, directoarea de cabinet a prefectului din Marne.

În jurul orei 22.00, s-a auzit un foc de armă în cartierul Vitry-le-François. Tânărul împuşcat a murit după jumătate de oră, iar decesul său a produs o reacţie a localnicilor, tineri, care au comis violenţe, a preczitat ea.

Tinerii erau înarmaţi cu bâte de base-ball şi coctailuri molotov, iar circa 60 de jandarmi au fost trimişi în zonă, a mai spus ea.

Presupusul ucigaş al tânărului a fosr arestat. Motrivele crimei nu sunt cunoscute.

În ultimii ani s-au înregistrat numeroase ciocniri violente între tineri şi poliţie, mai ales în cartierele sărace. În noiembrie, ciocnirile dintr-o suburbie din nordul Parisului, după moartea a doi tineri în urma unei coliziuni cu o maşină a poliţiei. În 2005 s-au produs revolte în suburbii, mai mult de 100 de poliţişti fiind răniţi, după moartea accidentală a doi tineri.

×
Subiecte în articol: externe tineri