x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franţa: Patru români, arestaţi pentru furt de identitate

Franţa: Patru români, arestaţi pentru furt de identitate

13 Oct 2009   •   00:00

Patru români au fost arestaţi în Franţa, după o urmărire la care a participat şi un elicopter al poliţiei, pentru furt de identitate şi punerea în pericol de vieţi, după ce s-au dat drept jandarmi, informează Var-Matin. Cei trei bărbaţi şi o femeie au în jur de 20 de ani nu au domiciliu stabil.



Aceştia au fost interpelaţi de poliţiştii francezi în Saint-Cyr, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în flagrant delict. Ei au fost văzuţi dând târcoale maşinilor dintr-o parcare, iar unul din tineri purta uniformă de jandarm. Ulterior, anchetatorii au stabilit că aceştia au spart trei maşini în acea noapte. Patrula de poliţie a încercat să-i oprească pe cei patru, pentru a-i identifica, însă aceştia s-au urcat într-o maşină înmatriculată în Franţa şi au fugit de la locul faptei. Poliţiştii şi jandarmii s-au angajat într-o periculoasă urmărire, potrivit Var-Matin, la care a participat şi un elicopter al poliţiei.

Românii au oprit maşina după aproximativ o jumătate de oră, la miezul nopţii, pentru a arunca pe geam un radio portabil şi un dispozitiv GPS, astfel încât poliţiştii să nu-i poată localiza. Cei patru au fost reţinuţi, notează Mediafax, în aceeaşi noapte. La bordul maşinii anchetatorii au găsit o uniformă de jandarm şi unelte pentru forţarea portierelor automobilelor.

La operaţiune au participat jandarmii din Toulon şi La Ciotat, precum şi două echipaje ale poliţiei naţionale. În total, au fost mobilizaţi 20 de poliţişti şi 20 de jandarmi.

×
Subiecte în articol: externe