x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franța pompează 100 de miliarde de euro în economie

Franța pompează 100 de miliarde de euro în economie

03 Sep 2020   •   10:51
Franța pompează 100 de miliarde de euro în economie

Autoritățile franceze pregătesc un plan de stimulare economică în valoare de 100 de miliarde de euro, timp de doi ani, pentru a reduce impactul crizei provocate de pandemia de coronavirus. Banii vor fi alocați pentru investiţii publice, subvenţii şi reduceri de taxe, transmite Reuters.

35 de miliarde de euro vor fi acordați pentru competitivitatea economiei, 30 de miliarde de euro pentru energii prietenoase cu mediul şi 25 de miliarde de euro pentru susţinerea locurilor de muncă.

Planul este echivalent cu 4% din Produsul Intern Brut (PIB).

Sectorul transporturilor va primi 11 miliarde de euro, din care 4,7 miliarde de euro vor fi pentru reţeaua de căi ferate, eficientizarea energetică a clădirilor va primi patru miliarde de euro pentru clădirile publice şi două miliarde de euro pentru locuinţe.

Industria hidrogenului, care este din ce în ce mai mult considerată drept un element crucial în tranziţia de la combustibilii fosili, va primi două miliarde de euro pe parcusul a doi ani. Un alt miliard de euro va fi oferit sub formă de ajutoare directe pentru proiecte industriale, inclusiv 600 milioane de euro pentru a ajuta firmele să îşi relocheze în Franța uzinele din străinătate.

80 de miliarde de euro din costul total al planului vor afecta în mod direct deficitul bugetar, iar subvenţiile de la UE vor reprezenta 40 miliarde de euro.

Planul are drept scop redresarea economică, întrucât previziunile arată o contracție de 11%, cea mai gravă recesiune după Cel De-AL Doilea Război Mondial.

 

×
Subiecte în articol: franta relansare economica