x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Leșin la Opera din Viena. Franz Welser-Möst s-a prăbușit în timp ce dirija "Parsifal" de Richard Wagner

Leșin la Opera din Viena. Franz Welser-Möst s-a prăbușit în timp ce dirija "Parsifal" de Richard Wagner

01 Apr 2013   •   14:37
Leșin la Opera din Viena. Franz Welser-Möst s-a prăbușit în timp ce dirija "Parsifal" de Richard Wagner

Dirijorul austriac Franz Welser-Möst, directorul muzical al Operei din Viena, a leşinat duminică seară în timp ce dirija la Staatsoper o reprezentaţie a operei "Parsifal" de Richard Wagner. În urma unei căderi bruşte de tensiune, Franz Welser-Möst, în vârstă de 52 de ani, s-a prăbuşit la pupitrul orchestrei sale, la finalul primului act, iar spectacolul a trebuit să fie întrerupt timp de mai multe minute, a precizat directorul general al Operei din Viena, francezul Dominique Meyer.

Nu au fost oferite alte informaţii despre starea de sănătate a celebrului dirijor austriac, care este în acelaşi timp şi dirijorul orchestrei din Cleveland, una dintre cele mai mari din Statele Unite.Duminică seară, Franz Welser-Möst dirija cel de-al patrulea spectacol în cinci zile, "Parsifal", care durează fără pauze 4 ore şi 40 de minute.Marţi seară, el ar trebui să dirijeze la Opera din Viena spectacolul "Wozzeck" de Alban Berg, iar joi seară, o nouă reprezentaţiei a operei "Parsifal".Directorul de repetiţii, James Pearson, a trebuit să preia duminică seară bagheta din mâna lui Franz Welser-Möst pentru a continua spectacolul "Parsifal".

În urmă cu câteva zile, Staatsoper a mai cunoscut o dezamăgire, legată tot de opera "Parsifal", după ce germanul Jonas Kaufman, unul dintre cei mai mari tenori din lume, a anunţat că este răcit şi a fost nevoit să renunţe la concertele din 28 martie şi 31 martie. Prezenţa sa în spectacolul programat pentru joi, 4 aprilie, este incertă. (Mediafax)

×