x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fregata franceză La Fayette, urmărită de ruşi prin Marea Neagră

Fregata franceză La Fayette, urmărită de ruşi prin Marea Neagră

25 Mar 2015   •   13:57
Fregata franceză La Fayette, urmărită de ruşi prin Marea Neagră

Fregata franceză La Fayette, care a intrat în Marea Neagră și se îndreaptă spre nord, în direcția apelor teritoriale ale Ucrainei, este atent monitorizată de marina rusă, a declarat pentru RIA Novosti o sursă din Statul Major General al Marinei, relatează Sputnik International.

"Fregata La Fayette a intrat în Marea Neagră ieri seară. În prezent, aceasta navighează în apropierea coastelor de vest și se îndreaptă spre nord. Pentru moment, deplasările sale nu au nimic extravagant, având în vedere că un convoi de nave NATO a participat recent la exerciții în această regiune, în apele din apropierea porturilor Varna (Bulgaria) și Constanța (România)", a precizat sursa citată.

Conform sursei, Marina rusă monitorizează "în mod automat" deplasările tuturor navelor care evoluează în Marea Neagră, dar este "deosebit de atentă" în cazul fregatei franceze.

Alianța Nord-Atlantică și-a întărit capacitățile din Europa de Est pentru a-i liniști pe vecinii Rusiei, acuzată de Kiev și de aliați că trimite trupe și arme pentru a-i susține pe separatiștii proruși în estul Ucrainei. NATO a desfășurat pentru trei luni 3.000 de militari americani în țările baltice, a întărit apărarea flancului său estic prin crearea unei noi forțe de 5.000 de oameni și a decis să creeze șase comandamente în est.

 

×