x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Furtună de nisip la Beijing și în nordul Chinei. Poluarea atmosferică a atins cote maxime

Furtună de nisip la Beijing și în nordul Chinei. Poluarea atmosferică a atins cote maxime

de Redacția Jurnalul    |    22 Mar 2023   •   11:15
Furtună de nisip la Beijing și în nordul Chinei. Poluarea atmosferică a atins cote maxime
Sursa foto: Hepta

O puternică furtună de nisip a lovit Beijingul și mai multe provincii din nordul Chinei, acoperind regiunea cu nori groși de praf portocaliu și ducând poluarea aerului la niveluri periculoase, au anunțat, miercuri, autoritățile din domeniul meteorologiei.

Nori denși au învăluit capitala chineză, unde indicele de calitate a aerului de PM10 (particule de poluare cu diametrul mai mic de 10 micrometri care pot intra prin nas și se pot deplasa până la plămâni) a depășit nivelul admis, potrivit Centrului de monitorizare a mediului din Beijing citat de CNN.

Autoritățile din Beijing au avertizat populația să nu iasă în aer liber pentru exerciții fizice și alte activități de recreere și au cerut șoferilor să fie vigilenți ca urmare a vizibilității scăzute.

Agenția meteo susține că este „cea mai severă furtună de nisip de până acum în acest an". Orașul Beijing este lovit în mod regulat de furtuni de nisip primăvara, smogul fiind agravat de creșterea activităților industriale și de defrișările rapide din nordul Chinei.

Aproape o duzină de provincii au emis avertizări meteo valabile de miercuri până joi dimineața. Pe listă sunt Shaanxi, Shanxi, Hebei, Heilongjiang, Jilin, Liaoning, Shandong, Henan, Jiangsu, Anhui și Hubei, potrivit Administrației Meteorologice din China.

Actuala furtună de nisip a pornit marți din Mongolia și s-a deplasat treptat spre centrul și estul Chinei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: furtuna nisip beijing