x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Furtuna tropicală Cristobal a lovit statul Louisiana, din SUA. Stare de urgență în regiune

Furtuna tropicală Cristobal a lovit statul Louisiana, din SUA. Stare de urgență în regiune

08 Iun 2020   •   11:27
Furtuna tropicală Cristobal a lovit statul Louisiana, din SUA. Stare de urgență în regiune

Furtuna tropicală Cristobal a lovit, ieri, coastele statului Louisiana, din Statelor Unite, potrivit Centrului Naţional pentru Uragane (NHC).

La ora 22:00 GMT, furtuna a ajuns pe coasta de sud-est a acestui stat, însoţită de viteze ale vântului de până la 80 de kilometri pe oră, transmite AFP.

Rafalele au atins 102 kilometri la oră pe o insulă din largul coastelor Mississippi.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat că va semna o declaraţie care instituie starea de urgenţă în regiune, măsură care permite deblocarea fondurilor federale.

NHC a emis un avertisment de inundaţii care pot pune în pericol vieţi omeneşti, valabil pentru zona cuprinsă între gura de vărsare a fluviului Mississippi şi Ocean Springs, la o distanţă de 140 de kilometri, şi riscul producerii unei furtuni tropicale într-o regiune care se întinde până în Florida, fiind aşteptate vânturi intense şi precipitaţii abundente.

Furtuna va slăbi în intensitate în apropiere de Arkansas şi Missouri, luni şi marţi.

Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică (NOAA), a transmis că sezonul 2020 al uraganelor, care durează de la 1 iunie la 30 noiembrie, va fi probabil mai intens decât în mod normal în Oceanul Atlantic, cu previziuni de trei până la şase uragane de categorie 3 sau superioară.

×
Subiecte în articol: furtuna tropicala cristobal sua louisiana