x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe G7 intenţionează să înăsprească reglementările privind monedele digitale, după atentatele de la Paris

G7 intenţionează să înăsprească reglementările privind monedele digitale, după atentatele de la Paris

18 Noi 2015   •   20:00
G7 intenţionează să înăsprească reglementările privind monedele digitale, după atentatele de la Paris

G7, grupul celor mai industrializate şapte state ale lumii, are în plan să înăsprească reglementările referitoare la monedele digitale precum bitcoin, despre care există suspiciunea că sunt folosite de Statul Islamic pentru transferul secret de fonduri, a scris miercuri publicaţia germană Der Spiegel, preluată de Reuters.

Sub impresia atentatelor de vineri de la Paris, revendicate de Statul Islamic, miniştrii de finanţe din G7 au discutat luni, într-o întâlnire în marja summitului G20 din Turcia, despre reglementarea firmelor de tehnologie financiară, afirmă Der Spiegel.

Ministerul german de Finanţe a refuzat să comenteze pe marginea subiectului, limitându-se să declare că reuniunile ministeriale ale G7 sunt confidenţiale.

După cum notează Reuters, serviciile oferite astfel de firme, printre care monedele digitale (sau virtuale) ca bitcoin, operează adesea transfrontalier şi scapă responsabililor din domeniul securităţii.

Bitcoin, care există doar în formă digitală, poate fi folosit pentru a transfera bani rapid şi în mod anonim oriunde în lume, fără a fi necesară o verificare din partea unui terţ. Din acest motiv, bitcoin este atractiv pentru utilizatori mergând de la traficanţi de droguri până la cei care vor să evite controlul capitalurilor în Grecia şi China.

Comisia Europeană a prezentat, la rândul său, un plan de a îmbunătăţi reglementările în sectorul tehnologiilor financiare. Un document emis marţi conţine un capitol cu măsuri de prevenire a finanţării terorismului, în care se precizează că 'utilizarea monedelor virtuale va fi supusă unei atenţii speciale'.

×
Subiecte în articol: bitcoin atentate paris g7