x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gard de circa 60 de kilometri construit la granița cu Ucraina, în Peninsula Crimeea

Gard de circa 60 de kilometri construit la granița cu Ucraina, în Peninsula Crimeea

28 Dec 2018   •   16:00
Gard de circa 60 de kilometri construit la granița cu Ucraina, în Peninsula Crimeea

 Un gard de circa 60 de kilometri a fost construit la frontiera cu Ucraina, în Peninsula Crimeea care a fost anexată de către Rusia în 2014, informează vineri dpa.

Gardul era necesar pentru a proteja oamenii de guvernul de la Kiev, de la care nimeni nu se poate aştepta la ceva bun, a declarat vineri un purtător de cuvânt al parlamentului din Crimeea pentru agenţia de presă rusă RIA Novosti. Gardul de frontieră din nordul peninsulei va spori semnificativ nivelul de securitate, a adăugat sursa citată.

Agenţia dpa aminteşte că Uniunea Europeană consideră anexarea Crimeei de către Rusia o încălcare a dreptului internaţional şi insistă asupra integrităţii teritoriale a Ucrainei.

În cadrul luptelor dintre separatiştii susţinuţi de Moscova şi armata ucraineană, purtate în special în estul Ucrainei începând din 2014, şi-au pierdut viaţa peste 10.000 de oameni, potrivit cifrelor furnizate de ONU. În zona de conflict, a fost cerut un armistiţiu începând cu ziua de sâmbătă, ora locală 00:01 (22:01 GMT). AGERPRES

×
Subiecte în articol: peninsula crimeea Rusia ucraina gard