x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe George Clooney și-a retras sprijinul pentru Joe Biden: nu mai este același om care a fost în 2020

George Clooney și-a retras sprijinul pentru Joe Biden: nu mai este același om care a fost în 2020

de Redacția Jurnalul    |    11 Iul 2024   •   01:00
George Clooney și-a retras sprijinul pentru Joe Biden: nu mai este același om care a fost în 2020
Sursa foto: Hepta

Președintele SUA, Joe Biden, s-a confruntat miercuri cu noi îndoieli cu privire la șansele sale de a fi reales în funcție din partea a doi grei care pot influența alți parlamentari democrați și donatori financiari: Nancy Pelosi și George Clooney.

Biden trebuie să decidă rapid dacă rămâne în cursa pentru Casa Albă din 2024, a declarat la MSNBC fostul președinte al Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, un vechi aliat al lui Biden, refuzând în același timp să spună în mod clar că ea dorește să candideze, scrie Reuters.

Starul hollywoodian George Clooney, un democrat care a găzduit o strângere de fonduri pentru Biden luna trecută, și-a retras sprijinul printr-un articol de opinie condamnabil în New York Times, în care spunea că Biden nu mai este același om care a fost în 2020.

Observațiile lui Pelosi, care ignoră insistențele repetate ale lui Biden de a rămâne în cursă, sugerează că acesta s-ar putea confrunta cu un nou val de apeluri din partea colegilor democrați de a ieși din cursă.

Timp de aproape două săptămâni, Biden, în vârstă de 81 de ani, a încercat să stopeze dezertările din partea parlamentarilor democrați, a donatorilor și a altor aliați îngrijorați că ar putea pierde votul din 5 noiembrie în fața republicanului Donald Trump, 78 de ani, după prestația ezitantă de la dezbaterea din 27 iunie.

Președintele a repetat de nenumărate ori că va fi candidatul democrat și că el crede că îl poate învinge pe Trump. El a declarat că a avut o seară proastă la dezbatere și a promis să rămână în cursă.

Pelosi a declarat pe MSNBC că își încurajează colegii din Capitol Hill care au îngrijorări cu privire la Biden să se abțină de la a le transmite în timp ce acesta îi găzduiește pe liderii NATO la Washington în această săptămână.

„Le-am spus tuturor: haideți să ne abținem. Indiferent la ce vă gândiți, fie spuneți cuiva în privat, dar nu trebuie să puneți asta pe masă până nu vedem cum merg lucrurile săptămâna aceasta”, a spus ea, descriind remarcile ferme ale lui Biden la summitul NATO de marți drept „spectaculoase”.

Președintele campaniei lui Biden, Jen O'Malley Dillon, și consilierii seniori Mike Donilon și Steve Ricchetti îi vor informa joi pe senatorii democrați în cadrul unui prânz, a declarat cei din campania lui Biden.

Rugată să comenteze comentariile lui Pelosi și articolul lui Clooney, comunicatorii din campania lui Biden au făcut referire la o scrisoare pe care acesta a trimis-o democraților din Congres în care spunea că este „ferm angajat” să rămână în cursă și să-l învingă pe Trump.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: george clooney retras sprijin Joe Biden